Translate

IMATGES SOLIDÀRIES DE MIRADES INNOCENTS

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES
(Del 5 al 29 de novembre
a la Casa del Poble de Blanes Organitzen: Òmnium Cultural Selva Marítima i Grup d'Imatge i Fotografia de Blanes)

És un recull d’imatges, un intercanvi de visions i de cultura, una manera particular de veure els nostres veïns subsaharians en el seu entorn, amb els seus costums.

Totes aquestes imatges han estat captades durant un viatge el mes de juliol de 2009 a Gàmbia i al Senegal, com a participant d’un programa d’ajut anomenat Viatge Solidari al Senegal, que va consistir en el transport de material escolar i medicaments a dos pobles rurals Sare Bassi i Sare Soukande, molt a prop de Velingara (el Senegal). Allà vàrem entrar en contacte amb els seus habitants i vàrem poder copsar la seva manera de veure la vida, però sobretot la felicitat i els ulls tendres i innocents de la mainada.
El projecte solidari consisteix a poder dotar de bombeig un pou per a l’abastiment d’aigua a la població de Sare Soukande per mitjà d’unes aixetes. Aquesta població també ha estat escollida per l’Ajuntament de Calella i l’ONG Eines Sense Fronteres per fer-hi diverses actuacions.
Aquest viatge m’ha donat l’oportunitat de veure la realitat que es viu a l’Àfrica i fer-me una idea més concreta del món que ens envolta. Una manera de reflexionar i preguntar-nos: val la pena jugar-se la vida per venir cap al nostre primer món? Podem, nosaltres particularment, fer-hi res per intentar resoldre alguna cosa?
Tomàs Romero Sánchez


VÍDEO FÒRUM (Dijous 26 de novembre a la Casa del Poble 20.30)
LA SOLIDARITAT AMB L’ÀFRICA. Actuacions solidàries directes als llocs dels fets. Una exemple d'actuació : Viatge solidari al Senegal.
Projecció d'un reportatge de vídeo d'un viatge solidari al Senegal durant el més de juliol del 2009, per encetar posteriorment un col•loqui obert al públic amb diferents convidats:
Quim Fàbregas de Calella (el Maresme), fotògraf solidari, és autor del llibre de fotografies "Mirades Africanes", ha viatjat en diverses ocasions a països africans: Gàmbia, Senegal, Mali, és coorganitzador del projecte Viatges Solidaris al Senegal.
Moussa M. Ballo és d'origen senegalès, concretament fill de Sare Soukande, destinació dels viatges solidaris , és coorganitzador del projecte Viatges Solidaris. Actualment, en Moussa viu i treballa a Calella (el Maresme).
Traducción esp.
EXPOSICIÓN DE FOTOGRAFÍAS INTERCAMBIO DE CULTURAS. IMÁGENES SOLIDARIAS DE MIRADAS INOCENTES (Del 5 al 29 de noviembre en la Casa del Pueblo de Blanes)
Es una recopilación de imágenes, un intercambio de visiones y de cultura, una manera particular de ver a nuestros vecinos sub-saharianos en su entorno, con sus costumbres.
Todas estas imágenes han sido captadas durante un viaje el mes de julio de 2009 en Gambia y en el Senegal, como participante de un programa de ayuda llamado Viaje Solidario al Senegal, que consistió en el transporte de material escolar y medicamentos en dos pueblos rurales Sare Bassi i Sare Soukande, muy cerca de Vélingara (el Senegal). Allí entramos en contacto con sus habitantes y pudimos captar su manera de ver la vida, pero sobre todo la felicidad y los ojos tiernos e inocentes de los niños. El proyecto solidario consiste en dotar de bombeo un pozo para abastecer de agua a la población de Sare Soukande por medio de unos grifos. Esta población también ha sido escogida por el Ayuntamiento de Calella y la ONG Herramientas Sin Fronteras para hacer diversas actuaciones.Este viaje me ha dado la oportunidad de ver la realidad que se vive en el África y hacerme una idea más concreta del mundo que nos rodea. Una manera de reflexionar y preguntarnos: ¿vale la pena jugarse la vida para venir hacia nuestro primer mundo? ¿Podemos, nosotros particularmente, hacer algo para intentar resolver alguna cosa?
Tomàs Romero Sánchez
LA SOLIDARIDAD CON LA ÁFRICA. Actuaciones solidarias directas en los lugares
Una ejemplo de actuación: Viaje solidario al Senegal.Proyección de un reportaje de vídeo de un viaje solidario al Senegal durante el mes de julio del 2009, para empezar posteriormente un coloquio abierto al público con diferentes invitados:Quim Fàbregas de Calella (el Maresme), fotógrafo solidario, es autor del libro de fotografías "Miradas Africanas", ha viajado en diversas ocasiones en países africanos: Gambia, Senegal, Malí, es coorganizador del proyecto Viajes Solidarios al Senegal.Moussa M. Ballo es de origen senegalés, concretamente hijo de Sare Soukande, destino de los viajes solidarios, es coorganizador del proyecto Viajes Solidarios. Actualmente, en Moussa vive y trabaja en Calella (el Maresme).