Translate

Exposició Pedrolo a La Biblioteca Comarcal

Us convidem a fer una visita a l’exposició "Pedrolo a través de la mirada d'un objectiu" que ens mostra les fotografies premiades i seleccionades en la 1a edició del premi de fotografia Fundació Manuel de Pedrolo. L'exposició es podrà visitar del 16 al 30 d’abril al vestíbul de la Biblioteca comarcal de Blanes
Observant l'exposició es fa divertit veure el joc del títol de la foto i la imatge escollida, formant una connexió, de vegades molt ben aconseguida, i la lectura dels fragments de textos adjunts per acabar de conjuntar-ho tot. Penso que és una idea molt positiva intentar conjuntar diverses disciplines d'arts diferents. Textos escrits fa anys amb imatges relativament actuals. Em fa pensar que veient el tarannà ferm d’en Pedrolo, l’autor, ben segur li hagués agradat el resultat.
Personalment crec que a la societat ens manquen molts més autors en l’art, en la fotografia, cinema, literarura..... amb ideals i compromisos, amb valors socials, per fer-nos pensar i rumiar, tal com els valors que penso que tenia en Pedrolo.
És per tant una exposició diferent al concepte clàssic d'exposicions fotogràfiques que tenim per costum visitar, ja que la formen fotografies moltes d'elles acompanyades amb fragments de textos d’en Pedrolo, on cada fotografia presentada a concurs, ha de portar obligatòriament algun dels títols, més de 300 obres d’en Pedrolo. Aquest títols es poden consultar al web de la Fundació en l'apartat del premi de fotografia http://www.fundaciopedrolo.cat/?seccio=fun-Fotografia.
La intenció de La Fundació Manuel de Pedrolo http://www.fundaciopedrolo.cat/ convocant aquest premi fotogràfic és fondre literatura, obra literària, amb fotografia: paraula i imatge, tècnica i estil narratiu amb tècnica i art visual. Les bases del premi convocat demanen: Cada fotografia portarà el títol d’una de les obres de l’autor. S’entén títol de novel·la, poesia, teatre, articles, poesia visual, contes o qualsevol obra del autor. Els participants que optin al premi a la millor col·lecció hauran d’adjuntar un text (fragment) de l’obra de l’escriptor adient al conjunt de l’obra presentada.El jurat valorarà a més del treball fotogràfic, aquelles obres que més copsin el tarannà de l’obra de Manuel de Pedrolo: Creació, esperit lliure i insubornable i defensa de la identitat i independència dels Països Catalans.
Aquesta exposició està organitzada per: La Biblioteca Comarcal de Blanes, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Blanes, La Fundació Pedrolo i la col·laboració d’Òmnium Cultural Selva Marítima, i el Grup d’Imatge i Fotografia.